Projectomschrijving

MDT-reis

Word de beste versie van jezelf! Die kans krijgen jongeren die meedoen aan Make a Move. Zij komen – letterlijk – in beweging, breiden hun netwerk uit en ontwikkelen hun talenten. Op initiatief van Stichting Sport4connect en Kwartier Zorg & Welzijn volgen zij ongeveer 6 maanden lang diverse programma’s en activiteiten. Bijvoorbeeld bij onderwijsorganisaties, gemeenten, maatschappelijke organisaties, sportverenigingen of bedrijven.

Aan Make a Move kunnen jongeren meedoen die graag willen ontdekken waar zij goed in zijn en die daarbij hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld jongeren die zijn uitgevallen op school of die al langere tijd thuis zitten. Voor hen zijn er de ‘MDT-Ontdek en ga Doenweken’. Ook jongeren die al goed weten wat zij kunnen en die wat willen betekenen voor de maatschappij zijn welkom bij Make a Move. Zij kunnen meedoen aan de ‘MDT-Doeweken’.

In de 10 MDT-Ontdek-weken ontdekken de jongeren hun eigen talenten. In de MDT-Doe-periode gaat het om leren en ervaren in de praktijk. Ze kunnen bijvoorbeeld samen iets organiseren voor eenzame ouderen. Of meewerken aan een project bij een school, theater, bibliotheek of sportclub. Daarnaast is er de ‘maakwerkplaats’ waar de jongeren elkaar ontmoeten en kunnen werken aan een project. Hier kunnen zij kun talenten in praktijk brengen, bijvoorbeeld door het maken van kleding en andere producten. De nieuwe dingen die zij hier lerenkunnen zij weer inzetten voor een ander. Aan het eind van de MDT ontvangen de jongeren een deelnamecertificaat.

Betekenis

  • Voor jongeren

Meedoen aan Make a Move helpt jongeren die wonen in de regio van Groningen hun toekomstperspectief te verbeteren. Zij worden uitgedaagd hun persoonlijke talenten te ontdekken en hun sociaal-maatschappelijke vermogen verder te ontwikkelen. Ze stellen zichzelf een doel, ervaren waarin ze goed zijn en brengen dit in praktijk door iets terug te doen voor de maatschappij. Zo groeit hun zelfkennis en zelfvertrouwen, en kunnen zij hun cv verrijken. 

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Make a Move wil graag iets doen aan de maatschappelijke issues in Eemsdelta & Midden-Groningen. Veel jongeren voelen zich achtergesteld, wat zich uit in schulden en psychosociale problemen. Via Make a Move ontdekken de jongeren niet alleen hun talenten, zij zetten zich ook in voor de samenleving. Dit werkt positief op de binding en de samenwerking in de regio, waar alle betrokken partijen de vruchten van plukken.

Doelgroep

Jongeren van 14 - 27 jaar

Regio

Eemsdelta en midden-Groningen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website