Projectomschrijving

Learn & Do Good is een programma van 4 weken waarin jongeren iets leren, elkaar ontmoeten en goed doen voor een ander. Uiteraard geheel volgens de RIVM richtlijnen. De eerste week volgen de jongeren scholing, daarna brengen zij het geleerde in de praktijk door middel van doing good. Dit alles gebeurt groepsgewijs zodat (nieuwe) onderlinge ontmoetingen worden gestimuleerd.

Wat deden de jongeren?

  • Muziekactiviteit op balkondag voor ouderen in Wateringen waarna ze met deelnemers in gesprek gingen.
  • De deelnemers kookten gezamenlijk een maaltijd voor bewoners van het Westerhonk (’s Heeren Loo).
  • Een duo heeft foto’s van een Joodse begraafplaats gemaakt om meer te leren over de geschiedenis rondom de Tweede Wereldoorlog. Een duo heeft foto’s van iemand uit de LHBTI+gemeenschap gemaakt om te laten zien dat ze trots zijn op diegene.
  • De deelnemers maakten gezamenlijk vogelhuisjes en schonken deze aan Westlandse inwoners die zij zelf kennen en wel een leuk extraatje kunnen gebruiken.
  • Een vriendinnengroep maakte samen foto’s van een mooi Westlands landschap die geschonken worden aan een maatschappelijke organisatie, bijvoorbeeld een verzorgingstehuis. Ook gaan ze portretfoto’s maken van inwoners die wel een gezellig praatje kunnen gebruiken. De inwoners krijgen vervolgens de foto’s cadeau.

Jongeren krijgen in dit project de kans om weer eens met elkaar iets te doen. Op coronaproof afstand hebben zij andere jongeren en andere Westlandse inwoners ontmoet. Dit vonden zij prettig in een tijd waarbij zij niet veel mensen fysiek ontmoeten. Daarnaast wordt iets goeds gedaan voor een ander. De jongeren leren dat iets goeds doen leuk is. Tijdens de doing good activiteiten (die voor een deel nog bezig zijn) zorgen zij daarnaast voor iets extra’s voor bijvoorbeeld ouderen (tijdens balkondag) of mensen met een verstandelijke beperking (door een maaltijd te koken). Ook deze mensen ontmoeten door de coronapandemie weinig mensen en vinden deze extra activiteiten erg leuk.

De jongeren hebben vaardigheden ontwikkeld en nieuwe mensen ontmoet. In dit project zien we andere jongeren nu vrijwilligerswerk doen. Ze slaan aan op het volgen van een cursus en worden vervolgens in aanraking gebracht met het doen van vrijwilligerswerk.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website