Projectomschrijving

Jongeren zijn in groepjes aan de slag gegaan met een door hen gekozen activiteit. Talentontwikkeling en het inzetten van hun talent voor een ander stond centraal. De meesten hebben toegewerkt naar een video om anderen iets te leren, inspireren of te vermaken. Een greep uit de activiteiten: sport- spel- en creatieve activiteiten voor kinderen, dans flasmob en een campagne tegen pesten.

Voor de deelnemers was dit een waardevol project. In een tijd van isolatie en eenzaamheid hebben zij samengewerkt aan een activiteit binnen hun interesse, hun talenten ontdekt en ontwikkeld en waardevolle vaardigheden geleerd, zoals samenwerken, communicatieve vaardigheden, lesgeven en (jezelf) presenteren. Jongeren waren enthousiast om met hun activiteit iets te doen voor een ander. Wel gaven ze toe dat ze dit uit zichzelf niet snel zouden hebben gedaan. Met dit project hebben ze ervaren
hoe leuk en leerzaam het is om iets voor een ander te betekenen. Dit motiveert hen om zich te blijven inzetten voor anderen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website