Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

De deelnemers worden Jongerenambassadeurs bij bijvoorbeeld een ministerie, dierenasiel of museum. Met de vaardigheden die ze hebben opgedaan tijdens de starttraining, gaan ze in duo’s of in een jongerenpanel voor enkele maanden aan de slag bij een organisatie om onder andere feedback te geven en ideeën te delen. Dit naar aanleiding van de vraag van de organisatie, bijvoorbeeld: hoe maken we dit museum ‘jongerenproof’? Of: hoe zou een jongerenparlement eruit moeten zien? Uiteindelijk presenteren de Jongerenambassadeurs hun advies, bijvoorbeeld door een evenement te organiseren. Ze krijgen ondersteuning – face to face of via WhatsApp – van een jongerencoach die iets ouder is dan zij.

Dit project volgt op een eerdere pilotfase. In dit vervolgproject worden onder andere meer jongeren en organisaties betrokken.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Jongeren krijgen de kans om hun stem te laten horen bij mooie organisaties naar keuze. Ze helpen zo niet alleen de organisatie, maar ook zichzelf. Immers: ze leren waar ze goed in zijn en wat ze interessant vinden, maken maatschappelijke impact en werken aan hun toekomst. Tijdens de starttraining doen ze bijvoorbeeld gesprekstechnieken en adviesvaardigheden op, en tijdens het ambassadeurswerk leren ze hoe een professionele organisatie werkt. Afsluitend krijgen ze een certificaat en een cadeaubon.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Organisaties leren jongeren te betrekken. Zij kunnen heel concrete vragen voorleggen en ontvangen hier waardevolle antwoorden op. Dit project zorgt daarnaast voor samenwerking tussen jongeren en ouderen, wat belangrijk is voor een gezonde maatschappij. Doordat de jongeren nadenken over actuele vraagstukken van maatschappelijk belang, wordt gewerkt aan inclusie, sociale cohesie en vooruitgang op belangrijke thema’s. Deze MDT levert betrokken jongeren op die actief en serieus met de toekomst bezig zijn.

Doelgroep

Jongeren tussen de 14 en 27 jaar

Regio/gemeente(n)

Landelijk

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website