Projectomschrijving

De MDT-reis

Jongeren willen zich graag inzetten voor de maatschappij, maar weten vaak niet hoe en waar ze dit kunnen doen. Dit project biedt jongeren een MDT op maat. Om hen hiervoor warm te maken worden jongerencoaches van 22 tot 27 jaar ingezet. Zij staan dicht bij de belevingswereld van jongeren en zijn getraind om naar hen te luisteren en hun verhalen op te halen. Ze spreken de jongeren aan op ‘er toe doen’ en geven hun het vertrouwen dat ze een waardevolle bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren.

Samen met hun coach gaan de jongeren op zoek naar een reis die aansluit bij wat hen aanspreekt en wat ze willen leren. Dat kan op allerlei gebieden zijn zoals onderwijs, natuur en dier, cultuur, veiligheid, techniek en ICT en zorg. Na een match blijven de jongerencoaches de deelnemers actief volgen en coachen. Ze zorgen ervoor dat zij aandacht, waardering en ondersteuning krijgen. Ook stimuleren zij de jongeren tijdens en na de Impacter-reis om deel te nemen aan de Impacter community. Daar kunnen zij hun ervaringen en interesses delen en elkaar helpen om samen maatschappelijke impact te maken.

Betekenis

  • Voor jongeren

Deze MDT-reis geeft jongeren de kans iets te doen wat perfect bij hen past. Zo ontwikkelen ze hun identiteit en krijgen ze het zelfvertrouwen dat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Hun talenten doen er toe en worden gewaardeerd door anderen.
Na afloop ontvangen jongeren een Impacter- en Europasscertificaat waarmee ze hun leerroute kunnen versnellen en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

De organisaties die met Impacter meedoen krijgen met de jongeren een frisse blik op hun organisatie én de kans op nieuwe vrijwilligers. Ook kunnen organisatie hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en laten zien dat ze blijvend open willen staan voor de inbreng van jongeren. Samen met andere MDT-aanbieders vormen zij een netwerk van organisaties die iets voor de maatschappij willen doen. Daarmee dragen ze er aan bij dat jongeren duurzaam kunnen meedoen in de samenleving en er echt bij horen.

Doelgroep

Jongeren van 14 tot en met 27 jaar, met extra aandacht voor jongeren in kwetsbare situaties

Regio

Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website