Projectomschrijving

MDT-reis

Een netwerk opbouwen en in je eigen wijk, een kleinschalig event organiseren waar volgens jou echt behoefte aan is? Die mogelijkheid krijgen jongeren in de MDT Impact Generator. Speciaal voor jongeren die willen investeren in hun toekomst én impact willen hebben op hun omgeving. Binnen 6 maanden ontdekken zij hoe je nieuwe deuren opent, voor jezelf en anderen. ‘Festival-College’, heet het trainingsprogramma dat zij gaan volgen. Op dit ‘college’ organiseren groepen van elk 6 deelnemers een event.

Impact Generator begint met een kennismaking, waarbij de jongeren hun persoonlijke doelen in kaart brengen en kennismaken met elkaar. Dan volgen 12 workshops waarin zij alles leren over het organiseren van evenementen en over persoonlijke ontwikkeling. Ook professionals uit de evenementenbranche delen hun ervaring en kennis met de deelnemers. Welke rol en taken je als deelnemer oppakt bij het organiseren van het event, bepaal je zelf.

Het project is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Deelnemers werken gemiddeld 7 uur per week aan het event. Zij onderzoeken vragen als: wat speelt er in de buurt? En waar wil ik iets aan doen? Denk aan thema’s als racisme, armoede, eenzaamheid, voedselverspilling of zwerfafval. De deelnemers worden daarbij begeleid om hun sociaal-maatschappelijke vaardigheden verder te ontwikkelen. De MDT eindigt met de uitvoering van het event en een feestelijke afsluiting met certificaat uitreiking.

Betekenis

  •     Voor jongeren

Als ‘Impact Generator’ leren de jongeren alles over het organiseren van een event en hoe zij het verschil kunnen maken: van produceren, programmeren en ontwerpen tot presenteren, financiën beheren, netwerken en organiseren. Zij ontwikkelen hun sociale- en werknemersvaardigheden en bouwen een netwerk op van leeftijds- en buurtgenoten, ondernemers en professionals uit de evenementenbranche. Dit vergroot hun kansen om door te stromen naar opleiding en werk.

  •     Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

De deelnemers aan Impact Generator leveren een bijdrage aan een sociale, betrokken en meer verbonden samenleving. Door evaluatie en monitoring ontstaat een innovatief en uitdagend, doorontwikkeld en bewezen MDT-aanbod, wat verder is uit te bouwen naar een landelijk dekkend netwerk. Daarmee stimuleert Impact Generator de professionele ontwikkeling van de MDT en het jongerenwerk.

Doelgroep

Jongeren tot 27 jaar

Regio

Groot-Amsterdam

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website