De reguliere MDT-reis is niet zomaar een traject. Met 5 deelprojecten en verschillende doelgroepen pakt dit project het groots aan.
De Praktijkmodule is er voor alle mavo-leerlingen en loopt 20 weken (4 uur per week). Ze ontwerpen bijvoorbeeld een groen schoolplein of maken computertutorials voor ouderen. Zo ontwikkelen ze zichzelf terwijl ze anderen helpen.
bepalen zo zelf de lengte van hun MDT, met wie en waar ze samenwerken. Ze onmoeten hierdoor vrijwilligers en assistenten, leren omgaan met mens en dier en helpen het leven van zwerfdieren verbeteren.
De tijdsinvestering is 4 uur per week, 20 weken lang.
natuur maar vooral ook in de samenleving. Na het zomerkamp zijn er terugkomweekenden waar de deelnemers helpen bij goede doelen in de buurt. Van soep koken voor daklozen en asielhonden uitlaten tot een concert organiseren.
De impact op jongeren is groot. Ze vergroten hun wereld en zien met eigen ogen hoe het leven van mensen in een heel andere situatie eruitziet. Door het bezoeken van verschillende plaatsen en het ontmoeten van allerlei soorten mensen heeft het goeddoen een blijvend effect op de jongeren.
Het inzetten van hun talenten voor het helpen van anderen is niet alleen belangrijk voor de jongeren maar ook voor die ander. Zij ervaren dat er mensen voor ze klaar staan, dat ze er toe doen en hulp kunnen krijgen. De kleinschalige goede doelen hebben veel aan de ondersteuning door jongeren. Ze doen klusjes die anders blijven liggen en de ontmoetingen met jongeren brengen nieuwe energie en inzichten. Bovendien vergroot de zichtbaarheid van het goede doel.
• Jongeren 13-15 jaar: mavo (klas 3 en 4) / VMBO Kader/ TL. 3e klas
• Studenten (3e/4e jaars) Universiteit Diergeneeskunde
• Sportende jongeren 14-21 jaar, die iets voor hun club willen doen
• Jongeren 14-27 jaar met verschillende achtergronden en geloofsovertuigingen
• Chronisch zieke jongeren 18-27 jaar (ME/CVS en Fybromyalgie)
Het Gooi en Vechtstreek, Utrecht en Veluwe