Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

De plastic soep aanpakken, het lerarentekort verhelpen of activiteiten in de straat organiseren. In Futureproof draait het om op ondernemende wijze impact maken, oftewel sociaal ondernemen. En dit met eigen talent en intrinsieke motivatie als drijfveren. Er zijn 3 verschillende programma’s voor 3 groepen jongeren. Elk programma kent een eigen invulling, maar de basis is hetzelfde. In de eerste weken draait het vooral om teambuilding en het opdoen van inspiratie. Vervolgens gaan deelnemers in teams ideeën uitwerken voor bijvoorbeeld een sociale startup, krijgen ze workshops sociaal ondernemen en helpen business coaches hen op weg bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld een circulair product. Tijdens een feestelijk slotevent worden resultaten van de projecten gepresenteerd.   

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Jongeren krijgen de kans om vanuit hun eigen kracht, drive en ideeën positieve impact te maken op een impactgebied naar keuze. Zo kunnen ze van betekenis zijn en de samenleving future proof maken. Met een persoonlijk coach ontwikkelen ze nieuwe skills en een ondernemende houding. Verder leren ze van ervaren ondernemers, zien ze hun idee werkelijkheid worden en leren ze nieuwe jongeren kennen. Door te werken aan een ‘actieplan’, krijgen de jongeren handvatten om ook na het traject te bouwen aan de toekomst. Na afloop ontvangen de jongeren een certificaat met opgedane ervaring en skills en een referentiebrief van hun coach voor toekomstige stappen en sollicitaties. 

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Jongeren worden in de programma’s geïnspireerd en geactiveerd om ondernemerschap en het bijdragen aan de samenleving te combineren. En ze leren op ondernemende wijze maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Met hun projecten maken de jongeren direct maatschappelijke impact. Voor sociaal ondernemers bieden de jongeren frisse blikken en nieuwe inzichten, waardoor zij kunnen inspelen op huidige trends en nieuwe ontwikkelingen. Futureproof maakt sociaal ondernemerschap inclusief en toegankelijk voor een brede groep jongeren en geeft hen de gereedschappen om op ondernemende wijze impact te blijven maken. 

Doelgroep

Leerlingen in het voortgezet onderwijs (14-18 jaar), leerlingen van het ROC (16-27 jaar), jongeren die op zoek zijn naar de volgende stap (16-27 jaar), hbo- en wostudenten, jongeren uit kleine steden en dorpen.

Regio/gemeente(n)

Landelijk

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website