Projectomschrijving

De MDT-reis

Met Fair Future Generators zetten jongeren zich in voor een duurzaam en eerlijk Nederland en werken ze onder begeleiding van een coach mee aan een project van een milieuorganisatie zoals Milieudefensie, de Natuur en Milieu Federaties of MijnStadstuin. Zo kunnen zij hun zorgen over het klimaat omzetten in concrete acties en tegelijkertijd werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Na hun aanmelding bespreekt een jongerencoach met de jongeren wat hun interesses en vaardigheden zijn. Op basis daarvan zoekt hij of zij een match met een project. Daarbij hebben de jongeren de keuze uit veel verschillende activiteiten. Zo kunnen ze ‘spoken word’- video’s produceren, een podcastreeks maken of een campagne voor Milieudefensie starten. Alle jongeren krijgen een speciaal voor hen ontwikkelde training, inspiratiesessies en coaching om hen zo goed mogelijk op hun reis te begeleiden. Deze MDT wordt afgesloten met een landelijke inspiratie meet-up waar ze horen hoe belangrijk hun bijdrage is voor een duurzamer en eerlijker Nederland.

Betekenis

  • Voor jongeren

De jongeren maken ‘on the job’ kennis met maatschappelijke organisaties, campagnevoeren en het agenderen van belangrijke maatschappelijke thema’s. Ze geven zelf aan wat ze willen leren en doen veel kennis en ervaring op. Dit, plus een certificaat, een persoonlijke aanbeveling en een uitgebouwd netwerk, helpt bij het zoeken naar een mooie baan. Verder geeft deze MDT hen inspiratie en vertrouwen om ook in de toekomst het verschil te kunnen maken voor een klimaatrechtvaardig Nederland. Jongeren ervaren dat hun bijdrage ertoe doet en iets teweegbrengt in de samenleving. Dat versterkt hun gevoel voor eigenwaarde.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Jongeren hebben de toekomst. Daarom is het heel belangrijk dat een brede en diverse groep jongeren actief meedenkt over klimaatvraagstukken. Dit project geeft hieraan een impuls. Door jongeren een belangrijke rol te laten spelen binnen projecten en campagnes hebben de deelnemende organisaties meer impact in het maatschappelijk debat. Hun onderwerpen komen hoger op de politieke agenda. Bovendien leren milieuorganisaties van de jonge MDT’ers leren hoe zij hun leeftijdgenoten kunnen bereiken.

Doelgroep

Jongeren van 18 tot 28 jaar (hbo-niveau).

Regio

Landelijk

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website