Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

B-Challenged maakt jongeren enthousiast voor het organiseren van en werken op evenementen. Het programma van Events4all kent drie modules: Evenementenpraktijkschool, Festivalcollege en Crew academie. Deze modules bevatten bijvoorbeeld trainingen op het gebied van samenwerking en festivalproductie. Ook gaan jongeren helpen op de meest uiteenlopende evenementen en krijgen ze workshops van professionals uit het werkveld over festivalproductie en eventmanagement. Met de opgedane kennis gaan ze een eigen evenement organiseren en uitvoeren, waarbij ze de ruimte krijgen om eigen ideeën in te brengen. Denk maar aan een rollatordisco voor ouderen of een Hollandse avond voor kinderen uit een AZC.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor de jongeren

Jongeren ervaren de voldoening van vrijwilligerswerk. Tegelijkertijd ontwikkelen ze sociale en werknemersvaardigheden, dankzij de intensieve samenwerking met leeftijdsgenoten, de workshops en coaching op maat. Het traject is sterk gericht op doorstroming richting opleiding of werk, bijvoorbeeld door het aanbieden van sollicitatietraining. En door het behalen van een of meerdere certificaten (zoals Festivalassistent) voegen de deelnemers daadwerkelijk iets moois toe aan hun cv.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Jongeren zitten vol originele ideeën waarvan maatschappelijke organisaties kunnen profiteren. Door deel uit te maken van Events4All dragen organisaties bovendien bij aan het empoweren van kwetsbare jongeren, zodat die meer deel kunnen uitmaken van de maatschappij. 

Onderzoeksvragen voor het concept MDT

  • Hoe kunnen we een nog bredere doelgroep werven voor dit traject? 
  • Hoe kunnen de deelnemende jongeren nog meer betrokken worden bij het doorontwikkelen van het programma en de relatie tot de MDT?
  • Hoe kunnen succesvolle methoden van het programma worden overgedragen naar andere maatschappelijke organisaties?
  • Welke kansen zijn er om de doorstroom vanuit Events4All verder te optimaliseren?

Doelgroep 

Alle jongeren in de leeftijdscategorie 16-27 die interesse hebben in de evenementenbranche, met focus op jongeren die zijn vastgelopen in hun thuis-, school- of werksituatie  

Regio

Amsterdam

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website