Projectomschrijving

Antimicrobiële resistentie (AMR) neemt wereldwijd toe. Een aantal micro-organismen laat zich moeilijk, of niet meer bestrijden met antibiotica.

In deze studie bestuderen de onderzoekers antimicrobiële resistentie in Salmonella en Escherichia coli bacteriën bij kippen en mensen in het zuiden van Vietnam. De bacteriën zijn gekweekt uit de ontlasting van kippen en mensen in de provincie Tien Gian. De onderzoekers proberen de gegevens te relateren aan antibioticagebruik door kippenboeren. Bovendien vergelijken zij de bacteriële genen die verantwoordelijk zijn voor resistentie in de bacteriën bij kippen en mensen.

Kip is een belangrijke voedingsbron in Vietnam. In de rurale gebieden is kip voor consumptie vaak afkomstig van lokale kleine kippenboerderijen. Kip die in de stad gegeten wordt, is meestal afkomstig van middelgrote of grootschalige pluimveebedrijven. Dit biedt de mogelijkheid om onderzoek te doen naar antibioticagebruik en het vóórkomen van AMR bij zowel de kip als de mens binnen dezelfde regio.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website