Projectomschrijving

Binnen de medische oncologie is er een enorme toename in de behoefte aan uitgebreide moleculaire diagnostiek om kankerbehandeling zo goed mogelijk af te stemmen op de individuele kenmerken van tumor en patiënt. Moleculaire diagnostiek maakt dan ook een steeds groter deel uit van het diagnose- en behandeltraject van de kankerpatiënt. Het is aan het behandelend multidisciplinaire team om de complexe informatie uit deze technieken te vertalen naar de klinische praktijk.

De Nederlandse Vereniging van Medische Oncologie (NVMO) presenteert een e-learning die handvatten biedt voor de inzet en interpretatie van moleculaire diagnostiek in de oncologische praktijk.
Het  nascholingprogramma, dat is gefinancierd door ZonMW en ontwikkeld in samenwerking met MEDtalks en Hartwig Medical Foundation, bestaat uit twee delen. Het eerste deel van de e-learning is gericht op de interpretatie van moleculaire diagnostiek die in de dagelijkse oncologische praktijk wordt gebruikt. Het tweede deel gaat in op de meerwaarde van het inzetten van next generation sequencing, zoals genpanels en whole genome sequencing, naast de standaarddiagnostiek.

Meer informatie

NVMO: e-learning moleculaire diagnostiek

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website