Projectomschrijving

Ongeveer 10 op de 1000 Nederlanders lijden aan gewrichtsontstekingen. Reumatoïde arthritis verergert in de loop van de tijd. Dat veroorzaakt zoveel lichamelijke en geestelijke problemen, dat de patiënt vaak invalide wordt. Daarom duurt de behandeling lang, en zijn er veel verschillende beroepsgroepen bij betrokken.

Die beroepsgroepen werken al goed samen. Ook andere organisaties, waaronder de  Reumapatiëntenbond, zijn bij deze samenwerking betrokken. Daarbij worden verschillende richtlijnen en protocollen gebruikt. Maar die zijn sterk gericht op de behandeling van de ziekte, op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Er is nog geen richtlijn die zich ook richt op het functioneren van de patiënt in dagelijks leven en arbeid.

Dit project richt zich op de ontwikkeling en implementatie van zo’n overkoepelende richtlijn. Daarbij besteedt het veel aandacht aan het creëren van draagvlak bij de betrokken professionals en organisaties. Dankzij de richtlijn zullen begeleiding en behandeling structureel aandacht gaan geven aan het maatschappelijk functioneren van de patiënt.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website