Projectomschrijving

Mensen met migraine ervaren vaak problemen op hun werkplek. Door een migraineaanval vallen zij onverwachts uit of functioneren ze beduidend minder. Migraine wordt vaak niet als een ziekte, die in aanvallen optreedt, herkend. Veel mensen, waaronder ook veel migrainepatiënten, denken dat er weinig tegen een migraineaanval te doen valt. Toch kan de ziektelast verminderd worden door een gerichte keuze van medicijnen en het toepassen van bepaalde leefregels.

Daarom werken migrainepatiënten, artsen en werkgevers in dit project samen om een richtlijn “mensen met migraine…aan het werk!” op te stellen. Zij hebben knelpunten benoemd en zoeken nu in de literatuur naar mogelijke oplossingen. 

Aan de implementatie van deze richtlijn wordt door de werkgroep en door de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten veel aandacht besteed. Zo komt er een patiëntenwijzer “Hoe bespreek ik mijn migraine op het werk?” En voor leidinggevenden wordt een digitale brochure gemaakt over werken met mensen met migraine: “Help, een migraineaanval!”      

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website