Projectomschrijving

Dit project heeft als doel om de 'feverkidstool' beschikbaar te maken in de kindergeneeskundige routinepraktijk als medisch hulpmiddel.

In eerdere studies is aangetoond dat de feverkidstool een geschikte beslisregel is om de kans op ernstige infecties in te schatten, en een vermindering geeft van antibioticavoorschriften bij kinderen die geen antibiotica nodig hebben. De Feverkidstool bestaat uit een aantal klinische kenmerken en een laboratoriumtest.

Implementatie activiteiten

Om de feverkidstool als medisch hulpmiddel (app) te implementeren in de routinezorg zijn diverse aanvullende stappen nodig, en daarin voorziet dit project; samen met toekomstige gebruikers en applicatieontwikkelaars met betrekking tot de plaats van de app in het zorgproces en de voorkeur wat betreft uiterlijk en functies. Ook CE-markering voor informatieveiligheid, bescherming van persoonsgegevens, dataopslag en kwaliteit wordt gerealiseerd in dit project. Tot slot wordt een pilotstudie uitgevoerd over de toepassing van de app in de praktijk.

Dit VIMP-project is een vervolg op: STRAP - Study to Reduce Antibiotic prescription in childhood Pneumonia: implementation of a validated decision rule to target antibiotic prescription in children with suspected community acquired pneumonia (836041001)

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website