Projectomschrijving

Palbociclib is een nieuw geneesmiddel dat effectief is bij vrouwen met uitgezaaide, hormoongevoelige borstkanker. Palbociclib is een CDK4/6 remmer die de celdeling van kankercellen remt en wordt toegevoegd aan de standaardbehandeling met hormoontherapie.
Bij het voorschrijven van palbociclib moet een keuze worden gemaakt om dit als startbehandeling te doen, of als vervolgbehandeling als de eerste hormoonbehandeling niet meer goed werkt. Het toevoegen van palbociclib als start- of vervolgbehandeling maakt veel uit voor de duur van de behandeling en daardoor voor de kosten en de bijwerkingen die patiënten kunnen ervaren, zoals verminderde bloedaanmaak, vermoeidheid en diarree.

Het doel van het onderzoek, de SONIA studie (Selecting the Optimal positioN of CDK4/6 Inhibitors in HR+ Advanced breast cancer), is om te onderzoeken wat het verschil in effectiviteit is tussen het gebruik van CDK4/6 remmers als start- of als vervolgbehandeling en wat het verschil is in bijwerkingen en kosteneffectiviteit.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website