Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

In dit project zullen een aantal activiteiten worden ondernomen om de nationale en internationale implementatie van AdViSHE te bevorderen. AdViSHE is een instrument dat modelontwikkelaars ondersteunt om op gestructureerde wijze alle validatietests en de uitkomsten daarvan in kaart te brengen. Gebruik van AdViSHE vergroot de transparantie van gezondheidseconomische modellen. Dit leidt vervolgens tot betere beleidsondersteuning en meer vertrouwen in de resultaten van economische evaluaties.

AdViSHE als instrument om uitgevoerde modelvalidatietesten inzichtelijk en controleerbaar te maken is bruikbaar bij alle toepassingen van gezondheidseconomische modellen, zoals vergoedingsdossiers en wetenschappelijke publicaties van economische evaluaties op basis van modellen. Aan de hand van het ingevulde instrument kunnen modelgebruikers, bijvoorbeeld beoordelaars van vergoedingsdossiers, of reviewers van wetenschappelijke artikelen, direct zien welke validatietesten zijn uitgevoerd en met welk resultaat. Ze kunnen eventueel deze resultaten controleren of aanvullende testen uitvoeren. Inmiddels is AdViSHE opgenomen in de nieuwe Nederlandse richtlijn voor economische evaluaties in de gezondheidszorg.

Dit VIMP-voorstel richt zich erop zowel (inter)nationale beleidsmakers als (gezondheidseconomische) modelleurs bekend te maken met AdViSHE. Daarnaast willen we een daadwerkelijke praktijktest uitvoeren van AdViSHE. De activiteiten zullen bestaan uit presentaties bij beleidsmakers, een case studie waarbij het instrument wordt toegepast in besluitvorming over vergoeding van geneesmiddelen, een artikel in een gericht gekozen vakblad en opzet en onderhoud van een website voor betere digitale vindbaarheid. In het VIMP zullen we daarom net als in het eerdere onderzoeksproject samenwerken met ZorgInstituut Nederland, en met modelleurs met ervaring buiten de gezondheidseconomie om te leren van hun ervaringen.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website