Projectomschrijving

Samenvatting na afronding

Het medicijn rituximab wordt gebruikt voor de behandeling van patiënten met reumatoïde artritis. Helaas hebben sommige patiënten geen baat bij de behandeling.

Resultaten

Uit het project kan worden geconcludeerd dat SELDI-TOF analyse voorafgaand aan behandeling met rituximab bij patiënten met reumatoïde artritis niet te gebruiken is als test voor optimalisatie van de behandeling in de klinische praktijk. De aanpak met de SELDI-TOF approach is niet bruikbaar voor de identificatie van eiwitten betrokken bij de response op rituximab behandeling. Ondanks de negatieve resultaten is verder onderzoek nodig en experimenten uit te voeren die negatieve resultaten zullen opleveren.
De data worden ondergebracht in relevante online databases.
 

Samenvatting bij start

Het medicijn rituximab wordt gebruikt voor de behandeling van patiënten met reumatoïde artritis. Helaas hebben sommige patiënten geen baat bij de behandeling. In dit project proberen we verbanden te leggen tussen de aanwezigheid van eiwitten in het bloed en het resultaat van behandeling met het medicijn rituximab. We gebruiken hiervoor een speciale methode, SELDI-TOF, waarmee we heel veel eiwitten in een druppel bloed in een keer analyseren. We willen weten of patiënten die niet op de behandeling reageren andere eiwitten in het bloed hebben dan patiënten die wel op de behandeling reageren. Als we deze verbanden kunnen leggen dan kunnen we de eiwitten gebruiken om te bepalen bij welke patiënten de behandeling zal werken.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website