VIMP - UPCARE

Projectgegevens

Het project UPCARE heeft aangetoond dat een C-reactief proteïne (CRP) point-of-care test een goed hulpmiddel is bij het voorschrijven van antibiotica in verpleeghuizen. Deze CRP-test meet in één druppel bloed de waarde van het ontstekingseiwit CRP. Deze waarde is een indicatie voor de ernst van de infectie. Met deze informatie kan de inzet van antibiotica beter worden bepaald.

Met het VIMP project wil de projectgroep dit mooie resultaat verder verspreiden en toepassen. Het gebruik van de CRP-test kan in verpleeghuizen zorgen voor minder antibioticavoorschriften onder verpleeghuisbewoners met lage luchtweginfecties. Dit heeft geen negatieve gezondheidseffecten voor de bewoners. Minder antibioticagebruik resulteert juist in betere individuele zorg en voorkomt antibioticaresistentie.

Projectnummer

541005221002

Status

Lopend

Looptijd

2022 - 2023

Verspreiding- en Implementatie Impuls (VIMP)

In sommige programma’s werken we met extra subsidie voor implementatie van projectopbrengsten. Deze zogeheten Verspreidings- en Implementatie Impuls (VIMP) kan oplopen tot €50.000. Aan het einde van een project kunnen projectleiders op uitnodiging van ZonMw bij het programma een subsidieverzoek indienen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website