Projectomschrijving

Doel:
Verzamelen van verbeterinformatie, zodat zorgorganisaties/dementienetwerken positief kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Conclusie:
De belangrijkste bevinding uit het project is dat kwaliteit van leven voor iedereen iets anders inhoudt. We hebben te maken met diversiteit in de breedste zin van het woord. Niemand is hetzelfde. Er zijn wel een aantal elementen die mensen benoemen wanneer we over kwaliteit van leven praten, zoals eigen regie / autonomie, de relaties met dierbaren en sociale contacten, gezondheid en veiligheid.

Advies:
Handvatten en tips voor de praktijk hebben we opgenomen in de kennisbundel Kwaliteit van leven. Deze kennisbundel geeft o.a. een overzicht van interventies die uit onderzoek effectief blijken en positief bijdragen aan kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Verder geven we concrete tips, zoals: Voer het gesprek met uw cliënt over kwaliteit van leven. Vraag uw cliënt waar hij of zij gelukkig van wordt en luister met oprechte interesse.
 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website