Projectomschrijving

Om stappen te kunnen zetten in personalised health en mee te kunnen in de mondiale onderzoeksontwikkelingen is voldoende datamanagementexpertise binnen onderzoeksprojecten en onderzoeksinstituten essentieel. Deze rol wordt grotendeels ingevuld door zogeheten ‘data stewards’.

Doel

Het doel van dit project is toe te werken naar het professionaliseren van deze data stewardfunctie voor het medische domein, met een speciale focus op FAIR databeheer. Hiervoor is het nodig dat er een goede beschrijving komt van deze nieuwe data stewardfunctie, die door de Nederlandse onderzoeksinstituten gezamenlijk ondersteund en onderschreven wordt. Tevens wordt er een opleidingstraject ontworpen. Dit opleidingstraject zal duurzaam worden ondergebracht bij bestaande opleidingsinstituten.

Dit project van 12 maanden wordt uitgevoerd door een compact kernteam in nauwe samenwerking met een adviesgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van alle stakeholders, waaronder experts op het vlak van onderzoeksdata, data stewards en onderzoekers.


Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website