Projectomschrijving

Nederland heeft 355 gemeenten. In het hele land zijn ruim 400 mensen ambassadeur voor het VN-verdrag Handicap. Voor het grootste deel ervaringsdeskundigen. Zij bevorderen ieder op hun eigen manier zelfstandig het naleven van dit verdrag. Dat doen ze in hun eigen leefomgeving. Maar ook binnen de gemeente waar ze wonen, werken en hun vrije tijd invullen.

De ambassadeurs voelen zich vaak alleen staan en niet gesteund. Daardoor komen zij niet altijd tot activiteiten die echt een verschil maken. In dit project leren ambassadeurs in 5 provincies elkaar goed kennen. Met als doel dat zij ieder voor zich in hun eigen omgeving slagvaardiger worden. Omdat zij elkaar kennen, kunnen zij zo vooral kennis en ervaring van collega’s beter inzetten.

Mensen met handicaps leven vaak op een bestaansminimum. Zij moeten financieel in staat gesteld worden naar elkaar toe te reizen. Via dit project kunnen zij nu in die 5 provincies 3 keer een goed verzorgde ontmoeting organiseren. Met de subsidie kunnen ze zich daarbij ook deskundig laten ondersteunen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website