Projectomschrijving

Sociale participatie
Ondanks bestaande begeleiding en initiatieven in ondersteuning/support voor sociale participatie van jonge mensen met een visuele beperking, komt uit onderzoek naar voren dat er – nog steeds – risico’s en problemen zijn. Dat blijkt bijvoorbeeld uit minder daten, lage sociale vaardigheden, minder vriendschapsactiviteiten en moeilijkheden met afronden van studies en het vinden van een baan.

Doel
Het doel van dit project is het ontwikkelen en testen van een mentorprogramma (Mentor Support). Dit is een interventie waarin succesvolle jongvolwassenen met visuele beperkingen getraind worden om mentor te worden voor adolescenten met visuele beperkingen tussen de 17 en 22 jaar, om zo sociale participatie op bovenstaande gebieden te bevorderen.

Werkwijze
Om het effect van Mentor Support aan te kunnen tonen, worden 120 adolescenten random verdeeld over 3 groepen die worden vergeleken: 1) zorg zoals tot nu toe gebruikelijk, 2) zorg als gebruikelijk + Mentor Support door mentoren met visuele beperkingen, en 3) zorg als gebruikelijk + Mentor Support door mentoren zonder visuele beperkingen.

Doelgroep
Jonge mensen met visuele beperkingen.

Meer informatie over Mentor Support vindt u hier.  

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website