Projectomschrijving

Mobiliteit voor iedereen
Wettelijk gezien worden er geen eisen gesteld aan het gezichtsvermogen bij het gebruik van brom- en scootmobielen en slechtziende mensen zouden ze dus vrijelijk kunnen gebruiken. Desalniettemin melden steeds meer cliënten zich bij revalidatie-instellingen met vragen op dit gebied.

 

Doel
Het doel van dit onderzoeksproject is om inzicht te verkrijgen in de visuele functies en de cognitieve- en motorische parameters die verantwoorde verkeersdeelname mogelijk maken (deel 1). Daarnaast wordt in kaart gebracht welke barrières mensen met een visuele beperking ervaren bij deelname aan langzaam gemotoriseerd verkeer (deel 2).

 

Werkwijze
In deel 1 worden 4 groepen ouderen (60-75 jaar) met verschillende visuele beperkingen en een controlegroep onderzocht. Alle deelnemers worden getest op visuele functie, cognitieve functies, experimentele taken, motorische taken, gevaarherkenningstaken, rijsimulatortaken en een praktische rijtest in een scootmobiel. In deel 2 worden cliënten die zich melden bij één van de revalidatie-instellingen met een hulpvraag gevraagd naar hun praktische ervaringen en wordt hun rijprestatie in kaart gebracht.

 

Doelgroep
Cliënten, gemeenten, verzekeraars.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website