Projectomschrijving

WijKringen is een aanpak waarbij onder andere mensen met een verstandelijke beperking ondersteund worden in zelfstandig wonen. Hierbij wordt ingezet op het vergroten van informele sociale netwerken. Een WijKring bestaat uit 8 mensen die op loopafstand van elkaar wonen en die zich inzetten voor de wijk én voor elkaar.

Doel

Het doel van dit project is om WijKringen te verbeteren en de bekendheid te vergroten. Minimaal twee WijKringers werken mee als co-onderzoeker.

Werkwijze

Op basis van individuele en groepsinterviews, focusgroepen en bureauonderzoek naar de verschillen tussen WijKring en Buurtcirkels, wordt een aantal producten ontwikkeld die de WijKring kunnen verbeteren en die bijdragen aan de bekendheid, toegankelijkheid en uitbreiding van WijKring.

Kortdurend praktijkgericht onderzoek bij gemeenten

Dit project is onderdeel van een serie kortdurende onderzoeken voor gemeenten, binnen het programma Gewoon Bijzonder. Hier vindt u een overzicht van alle projecten in deze serie.

Presentatie van de resultaten

In januari 2018 presenteerden de projectleiders de resultaten tijdens een bijeenkomst in Nijmegen. Dit deden zij samen met twee andere projecten; 'Financiële zelfredzaamheid van jongvolwassenen met een LVB' en 'Begeleidingsbehoeften van jongeren met een LVB'. 

Lees hier het verslag van de bijeenkomst: 'Jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking aan zet'.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website