Projectomschrijving

De gemeente Amsterdam bereikt op dit moment haar sociaal kwetsbare burgers onvoldoende. De gemeente biedt onvoldoende passende ondersteuning aan mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB). Ook omdat zij de weg naar ondersteuning vaak niet weten te vinden.

De doelgroep 'mensen met een LVB' wordt slecht herkend door professionals, zoals medewerkers van de gemeente en medewerkers van organisaties in welzijn en wijkzorg. Daardoor kunnen 'mensen met een LVB' op een of meerdere leefgebieden in de problemen komen. Er is een e-learning module ontwikkeld voor professionals met als doel:

- het vergroten van de (h)erkenning van mensen met een LVB;

- het verbeteren van de communicatie met 'mensen met een niet-zichtbare beperking', waaronder specifiek mensen met een LVB.

We gaan onderzoeken of deze e-learning module inderdaad leidt tot een snellere herkenning van de doelgroep, tot een betere communicatie en tot een adequate reactie op de ondersteuningsvraag van mensen met een LVB.

Kortdurend praktijkgericht onderzoek bij gemeenten

Dit project is onderdeel van een serie kortdurende onderzoeken voor gemeenten, binnen het programma Gewoon Bijzonder. Hier vindt u een overzicht van alle projecten in deze serie.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website