Projectomschrijving

Zorgorganisatie Baalderborg Groep en ROC Alfa-college werken samen in Noordoost Nederland. Cliënten, hun naasten, studenten en medewerkers worden gestimuleerd zo zelfstandig als mogelijk bezig te zijn met dat waar hun hart ligt. Beide organisaties vinden kruisbestuiving tussen de gehandicaptensector en het MBO belangrijk en zien dit project als een opstap naar verdere samenwerking.

Naast doelstellingen om expertise te ontwikkelen en uit te bouwen, is het voor Baalderborg Groep belangrijk om beeldvorming over de gehandicaptenzorg te vergroten bij studenten. Alfa-college wil onderwijs bieden dat aansluit op de actuele praktijk en werkt daarom met zorgprofessionals die hun praktijkervaring delen met studenten. Werken met ervaringsdeskundigen en naasten is van positieve invloed op hun onderwijs gebleken.

De organisaties ontwikkelen een (interactieve) les die de beeldvorming over de gehandicaptenzorg vergroot en inzetbaar is voor meerdere opleidingen; een coproductie, waarbij docent, (toekomstig) zorgprofessional en naaste en/of cliënt leren van elkaar. In de toekomst wordt de les mogelijk uitgebreid naar een groter gastlespakket.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website