Projectomschrijving

Professionals die met en voor jongeren werken blijken vaak onvoldoende toegerust om het functioneren van jongeren op het niveau van een LVB of zwakbegaafdheid te kunnen herkennen. Lastig is ook om in te schatten welke consequenties dit niveau heeft voor de omgang en communicatie met hen. Het is de wens van de gemeente Apeldoorn en haar partners binnen het Sociaal Domein om dit te verbeteren. 

Methode

Met het programma Gewoon Bijzonder in Apeldoorn krijgt een groep van 50 professionals een training vroegsignalering. De training, opgezet door het Landelijk Kenniscentrum LVB, wordt op maat gemaakt voor de professionals binnen de gemeente Apeldoorn. Een belangrijk onderdeel van de training is het betrekken van ervaringsdeskundigen.

Doel

Uiteindelijk is het doel dat inwoners van de gemeente zich begrepen voelen en dat zij een passend antwoord krijgen op hun hulpvraag. 

Kortdurend praktijkgericht onderzoek bij gemeenten

Dit project is onderdeel van een serie kortdurende onderzoeken voor gemeenten, binnen het programma Gewoon Bijzonder. Hier vindt u een overzicht van alle projecten in deze serie.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website