Projectomschrijving

Aanleiding

Uitloop van consulten is een bron van ‘wachttijd’ op de poli, maar niet de enige reden voor een volle wachtkamer. Patiënten die voor een consult bloedonderzoek nodig hebben, moeten het uur, tot de uitslag bekend is, overbruggen. Indien zij deze ‘overbruggingstijd’ doorbrengen in de wachtkamer van de poli kan deze hierdoor vol zitten. Overbruggingstijd en wachttijd bepalen de afsprakenschema’s van patiënten voor zowel de diagnostiek als poli.

Doel

De beschikbare ruimte in de wachtkamer is bepalend voor de capaciteit van de 1,5 meterpolikliniek. Het optimaal inrichten van patiëntstromen is nodig om de maximale capaciteit van de poli te realiseren. Het bovenstaande voorbeeld onderstreept het nut van deze aanpak.

Het optimaliseren van patiëntstromen (Integraal Capaciteitsmanagement) is noodzakelijk om electieve zorg op niveau te kunnen realiseren. Dit speelt niet alleen voor de poliklinieken van de Sint Maartenskliniek en het UMCU die deelnemen in dit project, maar voor alle ziekenhuizen in Nederland.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website