Projectomschrijving

Aanleiding

De in Nederland geldende coronamaatregelen hebben impact op de samenleving als geheel, maar in het bijzonder op ouderen en mensen met een onderliggende aandoening. Inmiddels worden sport- en beweegactiviteiten weer opgestart, maar praktijkorganisaties met aanbod voor meer kwetsbare personen zijn zoekende naar hoe zij hun beweegaanbod nu goed kunnen organiseren.

Doel

Het doel van dit onderzoek is het begeleiden van twee praktijkorganisaties bij het aanpassen van hun aanbod aan de eisen van het ‘nieuwe normaal’ en de wensen/belemmeringen van deelnemers en uitvoerende professionals.

Aanpak

Middels een lerend onderzoektraject ondersteunen we Oldstars met Walking Football/Hockey (Nationaal Ouderenfonds) en de Nationale Diabetes Challenge met wandelgroepen voor mensen met diabetes en/of andere chronische aandoeningen (Bas van de Goor Foundation).
We onderzoeken (in juni-december 2020) het sentiment, de wensen en behoeften van deelnemers en uitvoerende professionals, zowel met vragenlijsten als door het optekenen van verhalen. Met deze inzichten formuleren we aanbevelingen voor beweegaanbieders in Nederland.

Resultaten

Rapport 'Wandelen op anderhalve meter afstand'

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website