Projectomschrijving

Aanleiding

De komende maanden zullen steeds meer activiteiten worden toegestaan in de openbare ruimte. Om de veiligheid van burgers te waarborgen, hebben gemeenten en politie informatie nodig omtrent het gebruik van de openbare ruimte en de effectiviteit van genomen maatregelen.

De gemeente Nijmegen heeft een nieuw sensornetwerk (NUMINA) in de binnenstad, welke nu goed van pas komt om de gemeente te ondersteunen in het effectueren van de 1,5 metersamenleving. Echter, om de data uit de deze sensoren effectief in te zetten moet deze data eerst ontsloten worden en moeten er protocollen ontwikkeld worden betreffende het gebruik van deze inzichten in de operatie.

Doel

Het doel van dit project is om een bestaand systeem van de TU Delft, genaamd Crowd Monitoring Dashboard (CMD), geschikt te maken voor het genereren van een actueel inzicht in de drukte van risicogebieden. Het laat daarnaast de effectiviteit van de maatregelen op basis van dit sensornetwerk zien. Vervolgens zal de projectgroep protocollen opstellen voor het gebruik van het CMD in de operatie.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website