Mobiele menu

COVID-19, Food Security and Economic Diversity in Curaçao, Aruba and Sint Maarten

Projectomschrijving

Voedselzekerheid in kleine, primair van toerisme afhankelijke eilandgemeenschappen, is problematisch. De kleine landoppervlakte en hoge bevolkingsdichtheid gecombineerd met de druk van het toerisme maken het onmogelijk om met een conventionele aanpak aan de volledige voedselbehoefte te voldoen. Afhankelijkheid van externe voedselproducenten is onvermijdelijk voor continuïteit van kwalitatief hoogwaardige voedselvoorziening. Deels voldoen aan de voedselbehoefte is mogelijk door lokale voedselproductie. De ontwikkeling hiervan draagt mede bij aan de noodzakelijke diversificatie van de economie. In dit project wordt het effect van de COVID-19 pandemie onderzocht door het bevragen van lokale stakeholders over voedselproductie en -beschikbaarheid, economische impact en werkgelegenheid in de sector alsook over voedingspraktijken. Analyse van de verzamelde data geeft een beeld van de weerbaarheid inzake de voedselketen en het daaraan gekoppelde potentieel voor economische diversificatie.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Voedselzekerheid in kleine, primair van toerisme afhankelijke eilandgemeenschappen, is problematisch. De kleine landoppervlakte en hoge bevolkingsdichtheid gecombineerd met de druk van het toerisme maken het onmogelijk om met een conventionele aanpak aan de volledige voedselbehoefte te voldoen. Afhankelijkheid van externe voedselproducenten is onvermijdelijk voor continuïteit van kwalitatief hoogwaardige voedselvoorziening. Deels voldoen aan de voedselbehoefte is mogelijk door lokale voedselproductie. De ontwikkeling hiervan draagt mede bij aan de noodzakelijke diversificatie van de economie. In dit project wordt het effect van de COVID-19 pandemie onderzocht door het bevragen van lokale stakeholders over voedselproductie en -beschikbaarheid, economische impact en werkgelegenheid in de sector alsook over voedingspraktijken. Analyse van de verzamelde data geeft een beeld van de weerbaarheid inzake de voedselketen en het daaraan gekoppelde potentieel voor economische diversificatie.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
10430032020002
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2024
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
prof. dr. E.A.M. Echteld
Verantwoordelijke organisatie:
Universiteit van Curaçao