Wij halen uw verhaal op!

In het programma Voor elkaar! vinden we het belangrijk dat projecten van elkaar leren. Daarom reist onze razende reporter, Marcel Senten, het hele land door om verhalen op te halen. Ook de collega's van Voor elkaar! bellen regelmatig met projectleiders om te vragen hoe het gaat. Via vlogs en interviews delen zij waar de projecten mee bezig zijn, wat ze bereikt hebben of waar ze tegenaan lopen.

Interviews

Opnieuw leren van muziek te genieten

Mensen klappen op muziek

Vanaf haar dertigste levensjaar werd musicus Joke Veltman langzaamaan doof. Inmiddels hoort ze met haar eigen oren vrijwel niets meer. Een aantal jaar geleden kreeg ze een cochleair implantaat ingebracht, waarmee ze weer heeft leren horen. Ze zette de Musi-CI training op, een muzikale gehoortraining voor mensen met een cochleair implantaat.

Lees meer over deze training

‘Handi-app’ voor ouders van kinderen met een beperking

Hoe leer je een kind met een slechte fijne motoriek om zelf tandpasta op een tandenborstel te doen? Voor de alledaagse vragen waar ouders van kinderen met een beperking tegenaan lopen, is speciaal de Handi-app ontwikkelt.

Download de handi-app

‘Leren omgaan met niet planbare kwetsbaarheid’

Achterkant man en vrouw

Als 68-jarige zorgt Willem van Run dagelijks voor zijn vrouw die parkinson heeft. De ziekte gooide hun leven overhoop. Enthousiast geworden door een workshop voor mantelzorgers, gaat hij nu zelf ook dergelijke workshops begeleiden.

Lees meer over deze workshop

Als ouders ouder worden….

Smartphone baby en oudere

Zo’n twintig jaar geleden startten de eerste ouderinitiatieven; kleinschalige woonvormen voor mensen met een beperking of psychiatrische problemen, opgezet en bestuurd door hun ouders. Maar nu de ouders ouder worden, is het lastiger om deze initiatieven in de lucht te houden.

Naar-Keuze zet opties op rij

(Sch)ouders wijst ouders de weg

vader en kind

Je hebt als ouder van een kind met een chronische ziekte, beperking of ontwikkelingsproblematiek vaak veel vragen. Bijvoorbeeld over zorg, onderwijs, financiën, regelgeving, ziekte of de dood. De kennisbank van Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders wijst je de weg.

Lees meer over de kennisbank

Filmpjes

Samen impact versterken

De animatie laat zien hoe projectleiders kunnen zorgen voor nog meer impact van hun projecten. Dat doen ze door onder andere in alle fasen van hun project aandacht te hebben voor kennisbenutting en in te zetten op productieve interacties.

Bekijk het filmpje

Op bezoek bij .… Patiëntennetwerk Zeeland

Beeld van filmpje

Tijdens de startbijeenkomst van het Patiëntennetwerk Zeeland maakten patiëntenorganisaties kennis met elkaar door middel van een netwerkspel. Onze razende reporter was erbij.

Wat is een netwerkspel?

Op bezoek bij .... Burgerkracht Limburg

Beeld van filmpje

De razende reporter bezocht een avond in Sittard van het project Van zelfhulp naar zelfregie. De avond was de start van een supportgroep over depressie.

Kijk mee bij de supportgroep

Op bezoek bij .... Zorgbelang Inclusief

Beeld filmpje

De razende reporter was op bezoek bij een trainingsdag van Zorgbelang Inclusief over stigmatools. In dit project gaan mensen met een verleden in de psychiatrie of verslavingszorg in gesprek met anderen om vooroordelen bespreekbaar te maken.

Wat zijn StigmaTools?

E-magazines

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website