Over dit programma

Om mensen met de ziekte ME/CVS goed te kunnen helpen is er meer onderzoek nodig naar de oorzaken, diagnose en behandeling van de ziekte. Daarom stellen patiëntenorganisaties, zorgprofessionals en wetenschappers samen met ZonMw een onderzoeksagenda op. Hierin komt te staan welke onderzoeksthema’s de komende jaren prioriteit moeten krijgen.

Animatie

ME/CVS is een afkorting die staat voor myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidssyndroom. In onderstaande animatievideo leggen we uit welke gevolgen ME/CVS voor mensen heeft. Daarnaast vertellen we hoe de onderzoeksagenda ME/CVS tot stand komt en wie daarover meepraten.

Animatie: Rooske Eerden, Scratch Graphics

Programmadag 19 november

Op 19 november 2020 organiseerde ZonMw de ME/CVS programmadag. Tijdens deze bijeenkomst werden aanwezigen bijgepraat over ME/CVS-onderzoek tot nu én over de inhoud van de onderzoeksagenda ME/CVS, die momenteel wordt opgesteld. De bijeenkomst is terug te kijken via onderstaande link.

Livestream terugkijken

Meer informatie

In het menu aan de rechterkant van deze pagina vindt u meer achtergrondinformatie over de onderzoeksagenda, de samenstelling van de stuurgroep en een pagina met veelgestelde vragen. Verder vindt u een overzicht van alle op de ZonMw-website gepubliceerde berichten over de onderzoeksagenda. Deze worden ook gedeeld via de ZonMw-nieuwsbrief Gehandicapten en Chronisch Zieken. Wilt u op de hoogte blijven, dan kunt u zich op onze website voor deze nieuwsbrief inschrijven.

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website