Artikelen Onbeperkt meedoen!

In het programma Onbeperkt meedoen! vinden we het belangrijk men van elkaar leert. Op deze pagina delen wij gaandeweg uitkomsten, ervaringen en resultaten via onder andere interviews en artikelen.

Publicaties

Met een handicap astronaut worden? André Kuipers heeft goede hoop!

Foto van Andre Kuipers als spreker

Kunnen mensen met een handicap ook astronaut worden? Voor veel mensen is dit misschien een droom. Maar ESA zet eind maart een vacature uit waarin mensen met een handicap worden opgeroepen om te solliciteren, parastronauten! ZonMw sprak met André Kuipers over deze ontwikkelingen. Hoe denkt hij over een inclusieve samenleving en wat kan de meerwaarde zijn van een persoon met een handicap in de ruimte?

Lees het interview met Andre Kuipers

Inspiratiepaper ‘Samen in beweging naar een inclusieve samenleving!’

De Coalitie voor Inclusie schreef in samenwerking met ZonMw de inspiratiepaper ‘Samen in beweging naar een inclusieve samenleving'! De inspiratiepaper is gemaakt in opdracht van het ministerie van VWS in het kader van het programma Onbeperkt meedoen! Het doel van de inspiratiepaper is om iedereen die met inclusie bezig is te inspireren, mooie voorbeelden te delen en inzicht te geven in waardevolle themanetwerken. Zo bouwen we samen verder aan een inclusieve samenleving!

Bekijk de paper (PDF)

‘Onhaalbare doelen haalbaar maken’, dat is mijn doel

Foto Theo op de fiets

Theo Maas, wethouder, (pleeg)vader en commissievoorzitter van het programma Onbeperkt meedoen! blikt terug op 5 jaar VN-Verdrag Handicap. Ons ideaal is, een inclusief Nederland in een inclusieve wereld. Niets meer, maar vooral niets minder. Van dat ideaal zijn we nog echt wel een heel stuk vandaan. Maar vergis je niet, we zijn wel onderweg.

Lees de blog van Theo

Inclusief onderwijs, niet voor ieder kind vanzelfsprekend

Mathijs aan tafel

Het is helaas nog steeds niet vanzelfsprekend dat elke jongere de mogelijkheid krijgt om zijn of haar talenten te benutten. Kinderen met een beperking en/of chronische aandoening krijgen vaak niet het juiste onderwijs. En als zij op school al hobbels ervaren, hoe moet dat dan later met een baan? In gesprek met 2 ambitieuze jongeren die zich inzetten bij JongPIT.

Lees het interview

Nieuw programma Onbeperkt meedoen! van start

ZonMw start in september met het nieuwe programma Onbeperkt meedoen waarbij het VN-verdrag Handicap centraal staat. Onzichtbare drempels verlagen voor jongeren op het gebied van onderwijs en werk is wat centraal staat in de eerste subsidieronde. Programmamanager Robert Jabroer vertelt meer over Onbeperkt meedoen! en wat zijn drijfveer is binnen dit programma.

Meer weten over dit interessante programma?

Dubbelinterview met Rick Brink en Theo Maas

Foto Theo Maas en Rick Brink

Vier jaar geleden ondertekende Nederland het VN-verdrag Handicap. Hoe staat het met de uitvoering van het verdrag? En welke stappen moeten we de komende jaren zetten? Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en wethouder Theo Maas delen hun visie.

Lees het interview met Rick en Theo
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website