Deelprogramma's

Inleiding

De Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten (ZG) is een samenwerkingsverband van instellingen die specialistische kennis op het gebied van mensen met zintuiglijke beperkingen hebben. Het doel is het ontwikkelen van kennis én het maximaal inzetten van deze kennis. Om uiteindelijk te komen tot toepassingen die ervoor zorgen dat de samenleving toegankelijker wordt. Er worden gedurende de looptijd van dit programma verschillende onderzoeksrondes georganiseerd.

Meerjarig deelsectorplan 2020-2022 Visueel

Tekening van een blinde persoon met plan in zijn hand

Nederland kent naar schatting 300.000 mensen die slechtziend of blind zijn. In ons land lijken de mogelijkheden en voorzieningen voor mensen met een visuele beperking relatief goed op peil en daar kunnen we trots op zijn. Toch blijkt dagelijks dat effectieve deelname in de samenleving voor veel mensen met een visuele beperking nog verre van vanzelfsprekend is.

Lees meer

Meerjarig deelsectorplan 2020-2022 Auditief/Communicatief

Tekening van een persoon met een auditieve beperking die een plan in haar hand houdt

De Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten (ZG) is een samenwerkingsverband van instellingen en organisaties met specialistische kennis over auditieve en communicatieve beperkingen. Het doel is het ontwikkelen van kennis én het maximaal inzetten van deze kennis. Om uiteindelijk te komen tot toepassingen die ervoor zorgen dat de samenleving toegankelijker wordt.

Lees meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website