Interactieve landkaart biedt overzicht 500 projecten

Regionale praktijkprojecten

Bekijk welke initiatieven in uw regio worden uitgevoerd voor het verbeteren van de ondersteuning, opvang en zorg voor mensen met onbegrepen gedrag. Het Actieprogramma Verward Gedrag zet met deze projecten in op alle onderdelen van de keten; van vroegsignalering tot herstel

Ga naar de interactieve landkaart

In 2016 zijn handvatten opgesteld voor goede zorg en hulp voor mensen met verward gedrag: 9 bouwstenen, die nauw met elkaar samenhangen. Ze vormen voor gemeenten en hun samenwerkingspartners de basis voor een sluitende aanpak. Hieronder lichten we de 1e bouwsteen toe aan de hand van het verhaal van Joris:

Joris is soms in de war. Vaak komt hij daar zelf uit, of met hulp van familie of vrienden. Maar soms heeft hij ondersteuning nodig.

Bouwsteen 3: Vroegtijdige signalering

Gaat het even niet goed met Joris? Dan is het belangrijk om dit op tijd herkennen, zodat erger kan worden voorkomen. Joris, zijn buren en familie en professionals moeten weten waar ze met hun zorgen terecht kunnen. Dit vraagt om een netwerk in de wijk waar signalen gemeld én opgepakt worden. Altijd, dag en nacht.

Overzicht projecten

Drenthe

Flevoland

Friesland

Limburg

Noord-Holland

Noord-Brabant

Gelderland

Groningen

Utrecht

Zuid-Holland

Overijssel

Zeeland

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website