Er waren diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar voor betere hulp aan mensen met onbegrepen gedrag en hun omgeving, uiteenlopend van uitvoeringssubsidies tot trainingen tot subsidies voor het inschakelen van experts. Aanvragen is niet meer mogelijk omdat het Actieprogramma Verward Gedrag is afgerond.

Uitgelicht

Vervolgprogramma: Grip op Onbegrip

Het Actieprogramma Grip op Onbegrip ondersteunt regionale, lerende netwerken. Daarin werken het sociaal-, zorg- én veiligheidsdomein samen voor mensen met onbegrepen gedrag. Grip op Onbegrip is een vervolg op het Actieprogramma Verward Gedrag. Dit vervolgprogramma richt zich op het regionaal verbinden van kennis en praktijk en het verder brengen van goede praktijken.

Meer informatie

Praktijkprojecten

Bekijk de projecten die zijn gestart vanuit het Actieprogramma Verward Gedrag. Deze projecten richten zich op alle onderdelen van de keten; van vroegsignalering tot herstel.

Bekijk de projecten

Actueel

Verder versterken samenwerking rondom onbegrepen gedrag

De ministeries van VWS en JenV hebben de handen ineen geslagen om een impuls te geven aan de samenwerking rondom mensen met onbegrepen gedrag. Er is 59 miljoen euro extra beschikbaar via het ZonMw-Actieprogramma Grip op Onbegrip voor ggz, politie, gemeenten en GGD’en en andere organisaties die zorg en ondersteuning bieden aan deze mensen.

Nieuws

Subsidieplafond Landelijk onderzoeks- en begeleidingstraject verhoogd

De problematiek rondom onbegrepen gedrag is complex en kent een grote gelaagdheid. Het versterken van een lerende omgeving en verbetercyclus kan bijdragen aan een duurzame persoonsgerichte aanpak. Met de subsidieoproep Landelijk onderzoeks- en begeleidingstraject worden ongeveer 50 projecten - Zorg & Veiligheid én de Kenniswerkplaatsen - ondersteund bij het inrichten en uitvoeren van een dynamisch leer- & verbeterproces en wordt de ontwikkeling...

Nieuws

‘Welkome Wijk’ bijeenkomsten leren wijkbewoners meer over psychische kwetsbaarheid

Er is nog veel onbekendheid en onbegrip rondom psychische kwetsbaarheden zoals een depressie of verslaving. De lokale ‘Welkome Wijk’ bewustwordingsbijeenkomsten brengen daar verandering in. Lees wat deze bijeenkomsten zo effectief maakt. En hoe u als professional, vrijwilliger of ervaringsdeskundige zelf aan de slag kunt met de Welkome Wijk aanpak.

Elders gezien

‘Uiteindelijk willen we de beste zorg en ondersteuning voor kwetsbare burgers’

Samen werken, leren en verbeteren om de beste zorg en ondersteuning te kunnen bieden aan mensen met onbegrepen gedrag. Dat is waar de huidige subsidieoproepen vanuit het Actieprogramma Grip op Onbegrip voor bedoeld zijn. ‘Er is namelijk geen blauwdruk voor een optimale samenwerking, omdat het per regio kan verschillen wat er nodig is,’ legt Eline Evelo uit. Zij is programmamanager en vertelt over de twee subsidieoproepen die zijn geopend om de...

Nieuws
Toon meer

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van subsidieoproepen en andere ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Geestelijke gezondheid of volg ons op LinkedIn.

Contact

Portretfoto Lisanne Hogema

Lisanne Hogema

Meldpunten | vervoer | onderwijs

+31 70 349 54 70
avg@zonmw.nl
Eline Evelo

Eline Evelo

Sociaal domein | wijk-GGD

+31 70 349 54 70
avg@zonmw.nl
Merel Keizer

Merel Keizer

Kennisontwikkeling (onderzoek)

+31 70 349 54 70
avg@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website