Projectomschrijving

Problematisch middelengebruik komt veel voor bij mensen met een licht verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag. Ze kunnen problemen hebben op hun werk of dagbesteding. Of ze hebben ruzie met familie of vrienden. Ze kunnen zich hier heel naar bij voelen. Er is behoefte aan een passend behandelaanbod gericht op herstel.

Doel

Het doel van dit onderzoek is om een gepersonaliseerde behandeling te ontwikkelen gericht op herstel door expertise uit verschillende sectoren samen te brengen. Daarnaast krijgen cliënten ter aanvulling op hun behandeling een herstel ondersteunende app. De app helpt wanneer cliënten het moeilijk vinden om geen alcohol of drugs te gebruiken. 

Werkwijze

Deelnemers beantwoorden vragen over middelengebruik. Vragen gaan bijvoorbeeld over hoeveel trek ze hebben in alcohol of drugs. En over hoe ze zich voelen. Een onderzoeker kijkt mee en helpt als dat nodig is. Onderzocht wordt of de training en de app werken. Ook wordt bekeken waardoor mensen zich weer beter gaan voelen.

Herstelondersteuning

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Onderzoeksprogramma GGz en het Kennisprogramma Gender en Gezondheid. In totaal hebben 7 projecten subsidie ontvangen voor praktijkonderzoek naar persoonlijk en maatschappelijk herstel en man/vrouw-verschillen bij herstelondersteunende zorg.

Bekijk alle herstelgerichte projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website