Projectomschrijving

Ervaringskennis en deskundigheid kunnen leiden tot zelfmanagement. Mensen kunnen zelfmanagement inzetten om met hun klachten om te gaan en om tot persoonlijk en maatschappelijk herstel te komen.

Doel

In dit project willen we ervaringskennis en deskundigheid omzetten in een module en een app voor mensen met chronische depressie.

Werkwijze

Ervaringskennis en zelfmanagement strategieën worden onderzocht op hun bijdrage in het persoonlijk en maatschappelijk herstel van gebruikers. Daarvoor worden bezoekers van de website van de Depressie Vereniging en Mindblue, deelnemers aan lotgenotengroepen van de Depressie Vereniging en patiënten bij Pro Persona benaderd. Door het betrekken van diverse doelgroepen kunnen de module en app op maat ontwikkeld worden. De inhoud van de module en de app zal een grote variëteit van ervaringskennis en zelfmanagementstrategieën bevatten waardoor gepersonaliseerd gebruik mogelijk wordt.

Verspreiding

De verspreiding van de module en app wordt uitgevoerd door de Depressie Vereniging, het Expertisecentrum Handicap en Studie en het Nederlandse Kenniscentrum voor Angst en Depressie.

Samenwerkingspartners

Dit project is een samenwerking tussen zorgorganisaties Pro Persona en Radboudumc afdeling psychiatrie, maatschappelijke organisaties Expertisecentrum Handicap en Studie en het Nederlandse Kenniscentrum voor Angst en Depressie en de Depressie Vereniging.

Meer informatie

Herstelondersteuning

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Onderzoeksprogramma GGz en het Kennisprogramma Gender en Gezondheid. In totaal hebben 7 projecten subsidie ontvangen voor praktijkonderzoek naar persoonlijk en maatschappelijk herstel en man/vrouw-verschillen bij herstelondersteunende zorg.

Bekijk alle herstelgerichte projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website