Projectomschrijving

Wij ontwikkelen een interactieve workshop 'Jouw verhaal, mijn verhaal' met drie ervaringsdeskundige acteurs. Tijdens de ontwikkeling van de workshop zijn deze acteurs op zoek naar elkaars persoonlijke verhalen die gelieerd zijn aan psychische klachten en hun ervaringen daarmee. Zij verzamelen zodoende een palet aan verhalen die zij op speelse en theatrale wijze in zetten in de workshop. Tussentijds geven zij testworkshops om voldoende aansluiting te vinden en het gewenste resultaat te behalen. Middels theater nodigen wij deelnemers uit om hun verhalen tijdens de workshop te delen.

Doelgroep: Professionals uit het sociale domein en hun klanten.

Doelen

  • Inzetten van eigen verhaal van ervaringsdeskundigen om herkenning teweeg te brengen bij professionals en verdieping in hun werk te brengen.

  • Verminderen van stigma op psychische klachten door middel van gebruik van interactief theater.

  • Stimuleren van openheid over kwetsbaarheden bij professionals binnen het sociaal domein.

Meer informatie

  • Meer weten over het project, klik hier.

 

Projecten ervaringsdeskundigheid

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Ondersteuningsprogramma voor ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen konden samen met professionals in ggz-instellingen of het sociaal domein subsidie aanvragen voor begeleiding en ondersteuning van (ex-)ggz-patiënten. De begeleiding en ondersteuning vindt op kleine schaal plaats in de gemeente, de buurt of een instelling.

Bekijk het overzicht van alle projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website