Projectomschrijving

Doel

‘Wijkteam van ervaringsdeskundigen’ in Nijmegen biedt mensen met een psychische kwetsbaarheid, en hun naastbetrokkenen, directe toegang naar herstel zonder tussenkomst van een hulpverlener, een indicatie of wachtlijst.

Werkwijze

Middels herstelstelactiviteiten kunnen mensen met een hulpvraag op het gebied van zingeving en toekomstperspectief direct aan de slag. Hiermee kan een mogelijke crisis of opstapeling van problemen worden voorkomen. Vanuit herstelactiviteiten ontdekken mensen hun eigen kracht, verantwoordelijkheid, mogelijkheden en onderlinge steun waarmee zij hun eigen toekomstperspectief kunnen creëren. Thuis, in de wijk en in de gemeente waar zij wonen.

Het wijkteam ervaringsdeskundigen wil graag kennis en kunde bundelen en samenwerken met sociale wijkteams en andere reguliere professionals, organisaties, instellingen en werkgevers.

Meer informatie

www.inzetbureau-ervaringsdeskundigheid.nl

 

Projecten ervaringsdeskundigheid

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Ondersteuningsprogramma voor ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen konden samen met professionals in ggz-instellingen of het sociaal domein subsidie aanvragen voor begeleiding en ondersteuning van (ex-)ggz-patiënten. De begeleiding en ondersteuning vindt op kleine schaal plaats in de gemeente, de buurt of een instelling.

Bekijk het overzicht van alle projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website