Projectomschrijving

In de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (de ABG-gemeenten) zien hulpverleners steeds vaker inwoners met psychische kwetsbaarheid of psychiatrische problematiek. Zij zijn hier nog onvoldoende voor toegerust en kunnen daardoor niet altijd juist inspelen op deze problematiek.

Doel

De wijk-GGD’er heeft specialistische kennis en expertise over psychische problematiek, vroegsignalering en preventie. Daarom wordt onderzocht of de inzet van de wijk-GGD’er kan zorgen voor zorgvuldige triage en passende aanpak in de zorg- en veiligheidsketen.

Werkwijze

Er wordt gekeken naar een aanpak die passend is voor de 3 gemeenten en die tegelijkertijd ruimte biedt voor lokale verschillen. Dit wordt gedaan in samenwerking met de partners in de zorg- en veiligheidsketen. Ook worden ervaringsdeskundigen betrokken bij dit proces.

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor de implementatie en borging van een wijk-GGD’er of wijkfunctionaris. Wilt u ook een wijk-GGD'er of wijkfunctionaris aanstellen in uw gemeente? Bekijk dan de mogelijkheden voor subsidie en begeleiding.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website