Projectomschrijving

In de regio Haaglanden wordt een sluitende aanpak rond verwarde personen ontwikkeld. Het is wenselijk dat mensen met verward gedrag, ook in het geval van 112 meldingen, zo veel mogelijk in hun eigen omgeving en door de juiste hulpverlener zorg krijgen. Hiervoor wordt geïnvesteerd in vroege medische triage en het ontwikkelen van passend vervoer. Het project bestaat uit meerdere fases. Fase 1 betrof het uitwerken van het proces en het treffen van voorbereidingen voor de triage en het passend vervoer. Deze fase is inmiddels afgerond.

Doel

Gedurende fase 2a wordt het triageproces getest en gaat het passend vervoer, de Mobiele Interventie en Preventie Unit (MIPU), rijden. Op basis van de uitkomsten van deze fase zal het triageproces en het passend vervoer verder vorm worden gegeven.

Mobiele Interventie en Preventie Unit (MIPU)

De MIPU is een onopvallend voertuig met een ambulancechauffeur en een sociaalpsychiatrisch verpleegkundige, die rijdt op meldingen over personen met verward gedrag waarbij hulp snel geboden is, maar die wel een uur op hulp kunnen wachten.

Meer informatie

Vervolg

Bekijk het vervolgproject Vervolgsubsidie pilot triage en passend vervoer verwarde personen Haaglanden.

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het organiseren van gepast vervoer van mensen met verward gedrag. Heeft u ook een innovatief idee voor gepast vervoer van mensen met verward gedrag? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website