Projectomschrijving

Van juni 2018 tot juni 2019 voert de GGD regio Gelderland-Zuid het project Meldpunt Bijzondere Zorg uit. Een meldpunt waar burgers en professionals zorgsignalen kunnen melden van mensen met verward gedrag bij wie spoedig handelen helpend is en erger leed kan worden voorkomen. Niemand tussen wal en schip.

Doel

Het meldpunt Bijzondere Zorg bestaat al. Het experiment gaat om uitbreiding van haar bereikbaar- en beschikbaarheid en passende afspraken met partners in de acute keten en het sociaal domein. Dit draagt bij aan de sluitende aanpak voor mensen met een psychische kwetsbaarheid waar ervaringsdeskundigen en veel netwerkpartners sinds 2016 aan werken.

Werkwijze

De 1e pilotperiode behelst een uitbreiding van de bereikbaarheid naar de avond en het weekend. In de 2e pilotperiode kan aanvullend de meldpuntmedewerker ook op meldingen afgaan. De pilotfases en tussentijdse evaluaties leiden tot definitief besluit over de wenselijke openstelling van het meldpunt Bijzondere Zorg voor mensen met verward gedrag.

Meer informatie

Subsidie en overzicht projecten

Dit project heeft subsidie gekregen voor het uitbreiden van de bereikbaarheid en het efficiënter inrichten van bestaande niet-acute meld- en adviespunten voor mensen die de grip op hun leven (tijdelijk) kwijt zijn. Wilt u ook aan de slag met niet-acute meld- en adviespunten? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden en projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website