Projectomschrijving

In Doetinchem zijn er meerdere personen met verward gedrag bekend (circa 35 personen). Deze personen lopen door de stad en kunnen overlast veroorzaken . Omdat deze groep zich niet meldt bij de daarvoor desbetreffende instanties is het moeilijk om deze groep te benaderen.

Werkwijze

Om deze personen wel te kunnen benaderen wordt er door middel van dit project een mobiel herkenningspunt in Doetinchem opgezet onder de naam: 'Bakkie doen?'. Met een handkar gaan de ervaringsdeskundigen van de Stichting Stadskamer op pad om deze personen een kopje koffie en/of thee aan te bieden.

Doel

Het doel is om vanuit het contact dat ontstaat met de inwoners van de stad een brug te slaan tussen de ervaringsdeskundigen, hulpverlening en personen met verward gedrag.

Meer informatie

Projecten ervaringsdeskundigheid

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Ondersteuningsprogramma voor ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen konden samen met professionals in ggz-instellingen of het sociaal domein subsidie aanvragen voor begeleiding en ondersteuning van (ex-)ggz-patiënten. De begeleiding en ondersteuning vindt op kleine schaal plaats in de gemeente, de buurt of een instelling.

Bekijk het overzicht van alle projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website