Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Mijnbuur draagt bij aan de oplossing voor mensen met verward gedrag, omdat het burgers de mogelijkheid biedt op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen en daarmee met elkaar in contact te blijven, problemen aan te kaarten en als het lukt zelf op te lossen en als het niet lukt op te schalen naar zorg/ gemeente en/of politie. Door deze vroegtijdige signalering van problemen, zal veel individueel leed en collectief risico worden voorkomen en wordt de inwoners de mogelijkheid geboden een bijdrage te leveren aan de zorg voor mensen met verward gedrag.

 

Met deze startsubsidie willen wij in een pilot omgeving in de Regio Twente:

•de mogelijkheden onderzoeken om door te kunnen schakelen naar zorg

•hoe wij een samenwerkingsverband kunnen opstarten en actief inzetten

•voorlichtingscampagne voor professionals over de inzetbaarheid

•hoe wij aan kunnen sluiten bij de 9 bouwstenen in deze regio

 

Mijnbuur, van micronieuws naar mega impact beschrijft de mogelijkheden om de mijnbuur app in te kunnen zetten voor mensen met verward gedrag en hun omgeving. Mijnbuur is een manier om in contact te komen met mijn buren, zonder achter de deur te kijken met de mogelijkheid op te schalen naar gemeentelijke diensten, de politie en naar zorg aanbieders als dat noodzakelijk is.

 

Het project vindt plaats in de Regio Twente de gemeenten Almelo (kleine stad 72.816 inwoners) en Rijssen-Holten (dorp 38,064 inwoners).

 

Wij werken samen met alle betrokkenen rondom personen met verward gedrag, namelijk gemeente, politie, zorg en welzijn maar ook GGD, ambulance en instanties in de wijk en het veiligheidshuis.

 

Dit project verbindt de 9 bouwstenen zodat een sluitende aanpak ontstaat.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website