Projectomschrijving

In Amsterdam Nieuw-West mist een schakel tussen zorg vanuit de basis ggz en de wijk. Met inzet van ervaringsdeskundigen willen we uitzoeken hoe een stevigere verbinding te maken tussen team basis ggz en de aanwezige wijkfuncties. De inzet is het risico verminderen dat mensen geïsoleerd raken en gebruik kunnen maken van de  mogelijkheden die er zijn.

Doelen

  • opbouwen en versterken van de keten tussen basis ggz HoPE en de wijken Osdorp en Geuzenveld/Slotermeer met inzet ervaringsdeskundigheid
  • uitrusten van de basis ggz HoPE met inzet ervaringsdeskundigheid
  • aansluiten bij wijknetwerken door zowel de zorg als ervaringsdeskundigen

Werkwijze

15 mensen uit dezorg bij de basis ggz maken in contact met ervaringsdeskundigen een start naar verbinding met de wijk. Met alle betrokkenen, ook cliënten en naasten, willen we samen leren voor wie en op welke manier deze werkwijze werkt.

Samenwerkingspartners

  • TEAM ED Amsterdam
  • Basis ggz team HoPE
  • Wijkalliantie Amsterdam Nieuw West en partners

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website