Projectomschrijving

Begin 2018 is de gemeente Hilvarenbeek gestart met de pilot 'Consulent Mentale Gezondheid' (variant op de wijk-GGD'er). Zij is een verbindende schakel in de gemeente, heeft jarenlange ervaring, een uitgebreid netwerk en goede kennis van ggz-problematiek, de sociale kaart en het zorgproces. Mede hierdoor is zij erin geslaagd om in korte tijd een effectieve bijdrage te leveren aan onze aanpak voor inwoners met een psychische kwetsbaarheid en/of  verward gedrag.

Doel

Hoewel de Consulent Mentale Gezondheid er is voor onze inwoners, werd tijdens de pilot duidelijk dat de jeugd om extra aandacht vraagt. Daarom willen wij met deze ZonMw-subsidie de ‘Consulent Mentale Gezondheid voor de Jeugd’ implementeren. Samen met Indigo zoeken wij een geschikte consulent die aansluit bij de leefwereld van de jeugd. Het doel is dat wij onze jeugdige inwoners met psychische problemen en/of verward gedrag in beeld krijgen, sneller helpen (preventie) en goed ondersteunen. De WMO Participatieraad denkt in dit project met ons mee.

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor de implementatie en borging van een wijk-GGD’er of wijkfunctionaris. Wilt u ook een wijk-GGD'er of wijkfunctionaris aanstellen in uw gemeente? Bekijk dan de mogelijkheden voor subsidie en begeleiding.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website