Projectomschrijving

Woonzorgnet wil meer mensen ondersteunen bij participatie, werk en ontwikkeling. Woonzorgnet is een zorgaanbieder die ondersteuning biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Doel

Werk aan de Winkel is een bureau voor participatie en herstel en een initiatief van Woonzorgnet. Het is een plek voor en door de (kwetsbare) inwoners van de gemeente Renkum. Het doel van dit bureau is om de zelfregie van mensen met psychische kwetsbaarheid te versterken en zo bij te dragen aan herstel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een aanbod van methodische zelfhulp.

Werkwijze

De ervaringsdeskundige staat open voor uiteenlopende vragen en verhalen over het leven. De ervaringsdeskundige luistert en kan handvatten geven om de regie over het leven terug te pakken. Ook organiseert de ervaringsdeskundige bijeenkomsten op het gebied van herstel en methodische zelfhulp.

 

Projecten ervaringsdeskundigheid

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Ondersteuningsprogramma voor ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen konden samen met professionals in ggz-instellingen of het sociaal domein subsidie aanvragen voor begeleiding en ondersteuning van (ex-)ggz-patiënten. De begeleiding en ondersteuning vindt op kleine schaal plaats in de gemeente, de buurt of een instelling.

Bekijk het overzicht van alle projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website